top of page
FinTech_logo.jpg

Mon, 04 Oct

|

Norrmalm

Medlemsmöte om framtidens betalningsmarknad

Var med och diskutera föreningens hållning i betalningsutredningen och hur vi ser på framtidens betalningsmarknad.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Medlemsmöte om framtidens betalningsmarknad
Medlemsmöte om framtidens betalningsmarknad

Tid och plats

04 Oct 2021, 14:00 – 15:30

Norrmalm, Sveavägen 4, 111 57 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

I december 2020 tillsatta regeringen en utredning om statens roll på betalningsmarknaden med anledning av den snabba utvecklingen på betalningsområdet. Utredare är Anna Kinberg Batra och utredningens resultat ska presenteras i december 2022. Till utredningen hör ett råd av sakkunnig och en parlamentarisk kommitté. De sakkunniga består av representanter från myndigheter och näringsliv med syfte att bistå med sakkunskap, SweFinTechs generalsekreterare Louise Grabo utsågs till en av de sakkunniga i april 2021.   

 Betalningsutredningen är en bred utredning med många delar som kommer beröra SweFinTechs medlemmar på olika sätt. Därför vill vi samla branschen och diskutera vår syn på utvecklingen. Syftet med mötet är att informera om betalningsutredningens arbete och få våra medlemsföretags inspel på vad föreningen ståndpunkt i utredningen bör vara. Detta är ett första möte som förmodligen kommer leda till en tätare dialog mellan kansliet och intresserade medlemsbolag som kommer pågå under utredningens gång. Läs mer om utredningen här.    

Stig Johansson kommer att leda och moderera mötet. Stig är produktchef på Brocc och styrelseledamot i Näktergal men har bakgrund som ledamot i SweFinTechs styrelse och från Finansinspektionen och Riksbanken. Föreningens generalsekreterare Louise Grabo kommer att delta och informera om arbetet i utredningen. 

 Mötet kommer ske i ett stort mötesrum på DLA Pipers kontor i centrala Stockholm och vi uppmuntrar de som vill delta att vara med på plats. Vill man inte har möjlighet att delta fysiskt eller bara vill lyssna in på mötet kommer det finnas möjlighet att göra det via zoom.   

OBS, detta är event är endast för medarbetare på våra medlemsföretag!

Varmt välkomna!

Dela detta evenemang

bottom of page