top of page
FinTech_logo.jpg

Tue, 12 Mar

|

Stockholm

Möte med betalningsgruppen

Första träffen för Betalningsgruppen 2024!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Möte med betalningsgruppen
Möte med betalningsgruppen

Tid och plats

12 Mar 2024, 08:30 – 10:00

Stockholm, Vasagatan 11, 111 20 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Välkomna första träffen för Betalningsgruppen 2024!

I fjol samlades Betalningsgruppen vid fyra tillfällen, och vår ambition är liknande antal träffar under 2024. 

Mötet kommer äga rum den 12 mars och värd för träffen är Tink som bjuder in till sina lokaler på Vasagatan 11. Mötet inleds med frukost som Tink står för, så vi hoppas att få se dig på plats, men om du inte har möjlighet att närvara personligen kan du delta via Google Meets (länk skickas ut närmare mötet).   

Temat för mötet kommer att vara både FiDA-regleringen och en uppföljning kring PSR/PSD3. 

Vi kommer att börja mötet med en presentation om FiDA - Financial Data Access Regulation, ett EU-lagförslag med syfte att möjliggöra datadelning mellan datahållare och tredjepartsleverantörer för att kunna bygga nya tjänster och produkter som förbättrar finansiella tjänster för konsumenter och företag. Lagförslaget håller på att förhandlas i parlamentet och ministerrådet. Louise Grabo och Görel Wästerlid på SweFinTech kommer att presentera förslaget översiktligt och även berätta mer om det möte om FiDA som föreningen hade med Finansinspektionen i början av februari. 

 Andra delen av mötet kommer Oscar Berglund på Trustly att göra en redogörelse kring vad som har hänt i förhandlingarna av PSR/PSD3 under vintern. Vid årsskiftet tog Belgien över ordförandeskapet i rådet med målet att hinna i hamn innan EU-valet, men hur går det egentligen? Kommer de att lyckas? Oscar kommer också att berätta mer om den skrivelse som SweFinTech har skickat in till Finansdepartementet gällande Open Banking-delarna i PSR. 

Ses där!

Dela detta evenemang

bottom of page